Ieder mens wil een fijn en gelukkig leven lijden. Is je gezondheid goed? Dan staat niets je hierbij in de weg. Maar je gezondheid kan plotseling omslaan. Je kunt onverwacht te maken krijgen met lichamelijke ongemakken. Wanneer dit gebeurt, is dat buitengewoon vervelend. Je hebt genoeg aan jezelf en je wilt je geen zorgen hoeven te maken over torenhoge zorgkosten. Het afsluiten van een goede zorgverzekering is dan ook raadzaam. 

Overstappen op een andere zorgverzekering

In Nederland is eenieder verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is zo bij wet geregeld. Je zult je dus hoe dan ook ergens moeten verzekeren. En als je dan toch kosten moet maken, dan krijg je het liefst waar voor je geld. Je wilt jezelf verzekeren bij een goede en betaalbare verzekeraar. Je wilt zo min mogelijk premie betalen voor een zo uitgebreid mogelijke verzekering. Maar is dat realistisch? Absoluut! Jij hoeft geen bizar hoge premie te betalen voor enkel de basisverzekering. Wanneer je voor een goede zorgverzekeraar kiest, krijg je waar voor je geld. Ben je niet tevreden over jouw huidige zorgverzekeraar? Stap dan over en regel jouw basisverzekering 2023 tijdig. Bespaar volgend jaar op onnodig hoge zorgverzekeringskosten.

Wat zijn de premiekosten? 

Dat je goed verzekerd bent in het geval van hoge medische kosten is fijn. Het is een geruststelling om te weten dat de zorgverzekering een groot deel van de medische kosten dekt. Maar deze garantie is uiteraard niet gratis. Je zult hiervoor premie moeten betalen. Hoeveel? Dat valt zo niet te zeggen. Dit hangt in belangrijke mate af van de verzekering die je kiest. Hoe uitgebreid wil je aanvullend verzekerd zijn? De omvang van jouw verzekering bepaalt de premiekosten. Heb je online gekeken en word je blij van alle verzekeringsmogelijkheden? Wil je overstappen van zorgverzekering voordat het nieuwe jaar aanbreekt? Dan is het goed om te weten dat het overstapproces eenvoudig is. De nieuwe verzekeraar zegt namelijk jouw oude zorgverzekering voor je op. 

Jouw eigen risico verhogen

Ben jij iemand die normaliter nauwelijks zorgkosten maakt? Ben je voor de huisarts geen bekend gezicht? En weet de tandarts eveneens niet wie je bent? Dan kan het aantrekkelijk zijn om jouw eigen risico te verhogen. Een eigen risico moet iedereen betalen. Dit eigen risico is in de basis driehonderdenvijfentachtig euro. Maar je hebt de mogelijkheid om dit eigen risico te verhogen. Uiteraard krijg je hier van de zorgverzekering iets voor terug. Je hoeft dan namelijk maandelijks een lagere premie te betalen. Dus denk je dat jij jouw eigen risico niet aanbreekt of opmaakt dit jaar? Dan kun je jouw eigen risico eventueel verhogen.